Oficial polonez: Germania probabil datorează Poloniei 690 mld euro pentru al II-lea Război Mondial

Postat la 02 martie 2018 199 afişări

Germania probabil datorează Poloniei 850 de miliarde de dolari (690 de miliarde de euro) pentru daunele suferite în al II-lea Război Mondial, a declarat vineri un oficial polonez, Arkadiusz Mularczyk, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Oficial polonez: Germania probabil datorează Poloniei 690 mld euro pentru al II-lea Război Mondial

Arkadiusz Mularczyk este şeful comisiei care evaluează daunele suferite de Polonia în al II-lea Război Mondial. Trupele germane sunt acuzate că au omorât şase milioane de cetăţeni polonezi.

"Vorbim despre sume foarte mari, dar justificate, ca modalităţi de compensare pentru crimele de război, pentru distrugerea oraşelor, satelor, pentru pierderea potenţialului demografic al ţării noastre", a declarat Mularczyk pentru postul Polsat News.

Anul trecut, formaţiunea Lege şi Justiţie, aflată la putere în Polonia, a anunţat că naţiunea trebuie să obţină compensaţii pentru pagubele suferite în al II-lea Război Mondial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.