O veste bună pentru industrie: Liberty Galaţi anunţă că reporneşte Furnalul 5 la jumătatea lunii martie, luând în considerare semnalele de redresare a pieţei oţelului la nivel european

Autor: Cristina Bellu Postat la 21 februarie 2023 52 afişări

O veste bună pentru industrie: Liberty Galaţi anunţă că reporneşte Furnalul 5 la jumătatea lunii martie, luând în considerare semnalele de redresare a pieţei oţelului la nivel european

Liberty Galaţi, cel mai mare producător de oţel din ţară, anunţă repornirea Furnalului 5 la jumătatea lunii martie a acestui an, luând în considerare semnalele de redresare a pieţei oţelului la nivel european, susţinute de îmbunătăţirea costurilor de producţie şi a preţurilor.

La finalul anului trecut, Furnalul 5, ultimul care mai rămăsese în funcţiune din cele şase furnale de la Liberty Galaţi, fostul Sidex, a fost oprit pentru lucrări de modernizare şi mentenanţă, fără a fi anunţată o dată oficială la care se va deschide.

În această perioadă, unitatea a beneficiat de un program de mentenanţă şi îmbunătăţiri în valoare de 18,3 milioane lei, care a crescut siguranţa, stabilitatea, fiabilitatea şi eficienţa energetică, asigurând companiei o poziţie solidă în momentul redresării pieţei.

"Având în vedere semnalele care indică redresarea pieţei în Europa şi finalizarea cu succes a programului de mentenanţă si îmbunătăţire a Furnalului 5, planificăm repornirea acestuia la mijlocul lunii martie. Pe parcursul acestui program am menţinut întreaga echipă şi am continuat să facem investiţii pe platforma siderurgică şi în calitatea produselor noastre pentru a creşte profitabilitatea companiei”, explică Ajay Aggarwal, Preşedintele Liberty Steel Group Europe şi Preşedintele Consiliului de Administraţie Liberty Galaţi.

În prezent, compania realizează studii de fezabilitate pentru relocarea tehnologiei şi echipamentelor KG Steel din Coreea şi desfăşoară procesul de licitaţie pentru două cuptoare electrice de ultimă generaţie, care vor asigura transformarea Liberty Galaţi într-un producător Greensteel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Liberty Galati,
Furnalul 5,
repornire,
redresare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.