O nouă probă la examenul de permis auto. Ce li se pregăteşte viitorilor şoferi

Postat la 01 aprilie 2017 45 afişări

Toţi cei care vor să obţină carnetul de şofer ar putea să fie obligaţi să promoveze şi un curs de prim ajutor în trafic. O iniţiativă legislativă epusă în Parlament vrea să introducă o nouă probă la examenul de permis auto.

O nouă probă la examenul de permis auto. Ce li se pregăteşte viitorilor şoferi

Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PSD, a iniţiat un proiect legislativ care prevede că cei care vor să obţină carnetul de şofer să promoveze şi un curs de prim ajutor în trafic, probă care să fie introdusă la examenul de permis auto.

Astfel, susţine deputatul, s-ar asigura un ajutor medical în primele minute sau chiar secunde după un accident rutier şi tot mai mulţi oameni implicaţi în astfel de incidente ar putea fi salvaţi în momentele critice de după impact.

Deputatul a declarat că va depune proiectul în aceste zile.

"Sunt în etapa de strângere de semnături acum, este un proiect pe care îl consider util şi cred că va avea susţinere. E un proiect fără culoare politică. Când vorbim despre viaţa oamenilor, despre ce se întâmplă în trafic, nu vorbim despre culori politice", a spus deputatul citat de ziare.com.

Noul curs va fi făcut exact pe sistemul de paramedic. "Sunt ţări europene care au deja aceste lucruri introduse, iar ideea este că fiecare dintre cei care obţin carnetul de şofer să fie la nivel de paramedic", a spus iniţiatorul legii.

Ciuhodaru a mentionat ca, astfel, "orice sofer va deveni un paramedic" si a atras atentia ca "este esential ca fiecare sa stie cum sa intervina si sa o faca", punand accent si pe cunoasterea trusei de prim ajutor din masina.

In initiativa lui se arata ca peste jumatate dintre decesele in urma accidentelor rutiere au loc in primele minute de dupa accident, dar si ca, efectuate incorect, manevrele de prim ajutor pot duce la sechele grave, astfel ca este nevoie de aceasta instruire.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.