Noul şef de la Permise şi Înmatriculări Suceava a fost reţinut

Autor: Andreea Tobias Postat la 08 aprilie 2021 59 afişări

Noul şef de la Permise şi Înmatriculări Suceava a fost reţinut joi, fiind bănuit că a luat mită, a cumpărat influenţa unui consilier judeţean pentru a fi renumit pe funcţie şi a intrat ilegal în baza de date a MAI.

Noul şef de la Permise şi Înmatriculări Suceava a fost reţinut

Procurorii DNA Cluj anunţă că au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând de joi, a lui Viorel Donciu, fost şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Maramureş, acum împuternicit pe aceeaşi funcţie la Suceava, pentru luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influenţă şi acces ilegal la un sistem informatic.

Conform procurorilor, în 4 februarie 2021, Donciu, în calitate şef al SPCRPCIV Maramureş, ar fi cumpărat influenţa unui consilier de la Consiliul Judeţean Maramureş, pe care acesta pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât Donciu să fie desemnat în continuare în aceeaşi funcţie. Numirea în calitate de şef al SPCRPCIV Maramureş expira în data de 15 februarie 2021.

În schimbul menţinerii sale în funcţie, Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deţinute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi cu îndeplinirea oricăror alte atribuţii de serviciu pe care ofiţerul de poliţie le are potrivit funcţiei, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.

Pe 1 februarie, la instigarea aceluiaşi consilier, Donciu ar fi accesat fără drept baza de date a MAI-Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei firme.

De asemenea, în zilele de 9, 10 şi 25 februarie 2021, în calitate de şef al SPCRPCIV Maramureş, Viorel Donciu ar fi primit diferite sume de bani ca mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obţinerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule.

Acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Se fac acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează DNA.

Donciu a fost împuternicit la conducerea instituţiei din Suceava de două săptămâni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
şef permise,
reţinere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.