Noul pariu al fraţilor Pavăl: Transferă deţinerile pe care le au la Electrica şi la Conpet de la Dedeman la Pavăl Holding

Autor: Liviu Popescu Postat la 23 septembrie 2020 190 afişări

Noul pariu al fraţilor Pavăl: Transferă deţinerile pe care le au la Electrica şi la Conpet de la Dedeman la Pavăl Holding

Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, cea mai mare afacere antreprenorială românească, au transferat deţinerile pe care le aveau la companiile listate Electrica şi Conpet de la Dedeman SRL la Pavăl Holding, se arată la bursă.

Astfel, în cazul celui mai mare distribuitor de energie electrică din România – Electrica (simbol bursier EL), pe 22 septembrie compania a primit notificări de la Pavăl Holding SRL şi Dedeman SRL.

“Conform notificărilor, începând cu data de 18 septembrie 2020, Dedeman SRL a transferat o parte din drepturile de vot, către o societate afiliată, respectiv Pavăl Holding SRL. În urma transferului, Dedeman SRL deţine în prezent 0,79% din drepturile de vot ale Electrica, în timp ce Pavăl Holding SRL a depăşit pragul de 5%, respectiv a ajuns la o deţinere directă de 7,46% din drepturile de vot ale Electrica. Drepturile de vot deţinute direct sau indirect de Pavăl Holding SRL sunt de 8,25%”, se arată la bursă.

Acelaşi transfer este înregistrat şi în cazul Conpet Ploieşti, transportator de ţiţei controlat de statul român.

“Având în vedere primirea notificării din partea Dedeman S.R.L privind scăderea sub pragul de 5% din drepturile de vot şi a notificării de la PAVAL HOLDING S.R.L. privind depăşirea pragului de 5% din drepturile de vot., înregistrate la CONPET S.A. sub nr. 29997/ 23.09.2020, respectiv sub nr. 29991/23.09.2020, vă transmitem prezentul raport curent întocmit în conformitate cu art. 72 alin. (6) din Legea 24/ 2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, la care se anexează notificările sus menţionate”.

Fraţii Pavăl, fie prin Dedeman sau fie prin Pavăl Holding, mai sunt acţionari la Transelectrica, Purcari, Alro Slatina, Cemacon.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dedeman,
electrica,
ploiesti,
romania

ALEPH STORY: BEST OF. România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană şi pe locul 128 în lume la educaţie financiară

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.