Nokian Tyres va deschide un nou centru tehnologic în Spania

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 25 mai 2018 50 afişări

Nokian Tyres a demarat construcţia unui nou centru tehnologic şi de testare în Spania. Ceremonia de inaugurare a avut loc astăzi, pe terenul pe care va fi construit noul centru din Santa Cruz de la Zarza. Primele piste de testare vor fi finalizate anul viitor, iar centrul tehnologic se prevede că va deveni pe deplin operaţional în 2020.

Nokian Tyres va deschide un nou centru tehnologic în Spania

Nokian Tyres operează în prezent două centre de testare în Finlanda - Ivalo şi Nokia. Adăugarea la facilităţile de testare ale producătorului finlandez de anvelope a celui de-al treilea centru tehnologic şi de testare, amplasat în climatul cald al Spaniei, permite testarea anvelopelor de vară, all-season şi de iarnă, pe parcursul întregului an.

Accentul principal se va pune pe anvelopele de vară şi cele all-season cu indice de viteză mare, deoarece există o cerere deosebit de ridicată pentru aceste tipuri de anvelope pe pieţele Nokian Tyres în dezvoltare, din Europa Centrală şi America de Nord.

În vasta zonă de testare care se întinde pe trei sute de hectare, vor fi amplasate peste zece piste de teste, care vor fi utilizate pentru a studia durabilitatea şi performanţa anvelopelor, cu ajutorul tehnologiei de testare moderne. Un circuit oval de şapte kilometri va înconjura întreaga unitate, acesta fiind destinat testării anvelopelor la viteze de până la 300 km/h. În plus, circuitele vor permit efectuarea unei serii de teste necesare pentru omologarea anvelopelor, cum ar fi cele de aderenţă pe carosabil umed şi cele de zgomot la rulare.

Nokian Tyres este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Compania promovează şi facilitează şofatul în siguranţă, în condiţii exigente. Anvelopele sale inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane şi maşini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, şi cu condiţii de şofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.