Nokia renunţă la divizia de telefoane. Aceasta va ajunge la Microsoft, pentru 5,4 miliarde de euro

Postat la 20 noiembrie 2013 56 afişări

Acţionarii Nokia au aprobat vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft, tranzacţie de 5,44 miliarde euro, grupul finlandez fiind astfel cu un pas mai aproape de despărţirea de operaţiunile neprofitabile.

Nokia renunţă la divizia de telefoane. Aceasta va ajunge la Microsoft, pentru 5,4 miliarde de euro

 Peste 99% dintre acţionarii Nokia, reuniţi marţi la Helsinki, au votat pentru vânzarea diviziei care dezvoltă şi produce smartphone-urile Lumia şi telefoanele Asha, a anunţat compania finlandeză, transmite Bloomberg.

Nokia se va concentra în continuare pe divizia de echipamente pentru reţele mobile şi pe servicii de navigaţie şi geolocaţie.

Divizia de telefoane mobile este pe pierdere de câţiva ani, după prăbuşirea vânzărilor în urma ascensiunii Apple, Samsung Electronics şi Google, companii care domină acum piaţa smartphone-urilor.

Telefoanele mobile au adus renume mondial grupului finlandez, iar vânzarea diviziei reprezintă cea mai importantă decizie strategică luată de Nokia în ultimii 20 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nokia-renunta-la-divizia-de-telefoane-aceasta-va-ajunge-la-microsoft-pentru-5-4-miliarde-de-euro-11708640
11708640
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.