Noi reguli pentru cei care sosesc in Romania. Noua lista a tarilor pentru care se impune carantina

Postat la 19 ianuarie 2021 158 afişări

Noi reguli pentru cei care sosesc in Romania. Noua lista a tarilor pentru care se impune carantina

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de luni, 18 ianuarie 2021, Hotărârea numărul 4.

Astfel a fost actualizată lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc în România. Lista este valabilă începând cu data 19.01.2021, ora 0:00.

Cele mai importante prevederi din această hotărâre sunt următoarele:

- Instituirea excepţiei de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Acelaşi regim se aplică şi în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză;

- Instituirea posibilităţii ca şi persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică;

- Persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord li se aplică excepţiile de la măsura carantinei stipulate în Hotărârea numărul 1/2021 şi Hotărârea numărul 3/2021, dar şi excepţia de la carantinare în cazul în care au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.

- De asemenea, şi pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic, pentru situaţii deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naştere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenţii/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecţiuni oncologice, insuficienţă renală cronică - în program de hemodializă), ş.a.m.d.

- Persoanele care vin din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi sunt exceptate de la măsura carantinării, respectiv persoanele vaccinate sau cele care au fost confirmate cu SARS-COV-2 şi sunt în perioada cuprinsă între 14 şi 90 de zile de la momentul confirmării, nu trebuie să prezinte rezultatul testului COVID-19 la intrarea în România.

- Aprobarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, listă valabilă începând cu data 19.01.2021, ora 0:00.

Ţările/ zonele/ teritoriile de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea sunt:

* Gibraltar

* Cehia

* Andorra

* Irlanda

* Slovenia

* San Marino

* Marea Britanie

* Panama

* Israel

* Lituania

* Statele Unite ale Americii

* Muntenegru

* Portugalia

* Cipru

* Suedia

* Monaco

* Slovacia

* Aruba

* Letonia

* Liechtenstein

* Olanda

* Estonia

* Bonaire, Saint Eustatius şi Saba

* Elveţia

* Danemarca

* Spania

* Puerto Rico

* Serbia

* Georgia

* Malta

* Columbia

* Sint Maarten

* Italia

* Insulele Turks şi Caicos

* Africa de Sud

* Croaţia

* Luxemburg

* Polonia

* Franţa

* Germania

* Austria

* Seychelles

* Emiratele Arabe Unite

* Argentina

* Canada

* Palestina

* Brazilia

* Jersey

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
lista,
impunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.