Era Facebook, Google şi Twitter aşa cum le cunoaştem cu toţii este pe sfârşite

Postat la 19 octombrie 2017 701 afişări

Membri ai Senatului SUA lucrează la un proiect de lege care vizează introducerea unor reglementări speciale privind activităţile platformelor online Facebook, Google şi Twitter, pe fondul suspiciunilor referitoare la ingerinţele Rusiei, informează site-ul Axios.com şi cotidianul Financial Times.

Era Facebook, Google şi Twitter aşa cum le cunoaştem cu toţii este pe sfârşite

Proiectul "Legii reclamelor corecte" a apărut după ce s-a aflat că o structură rusă care se numeşte Agenţia de Cercetare în domeniul Internetului (Internet Research Agency, IRA), care ar avea legături cu Kremlinul, a cumpărat spaţiu publicitar pe platforme de socializare online pentru a influenţa opiniile înaintea scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016.

Proiectul de lege este elaborat de senatorii democraţi Amy Klobuchar, membru al Comisiei juridice a Senatului SUA, şi de Mark Warner, vicepreşedintele Comisiei pentru informaţii. Iniţiativa este susţinută şi de senatorul republican John McCain.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.