Ne depăşim toate limitele? Ce vor putea face oamenii cu cip în creier

Postat la 01 februarie 2024 76 afişări

Ne depăşim toate limitele? Ce vor putea face oamenii cu cip în creier

Vom putea să controlăm device-urile cu mintea. Implantul cerebral ne va ajuta să combatem depresia. Riscurile acestui implant nu sunt încă destul de cunoscute.

Capacitatea creierului uman de a comanda aparate electronice se va numi „Telepatia”, după cum a spus-o chiar Elon Musk. Vizionarul sud-african anunţă o eră în care oamenii îşi vor putea depăşi limitele datorită unui implant pe care Neuralink l-a introdus deja în creierul unui om.

Ce înseamnă acest implant pentru lumea medicală?

Acest implant Neuralink este o revoluţie pentru persoanele cu quadriplegie, oferindu-le capacitatea de a controla dispozitive externe prin gândire. Xing Chen, de la Universitatea din Pittsburgh, subliniază că tehnologia ar putea schimba modul în care persoanele cu deficite senzoriale sau motorii interacţionează cu mediul şi trăiesc independent. Este o schimbare de joc pentru domeniul medical, extinzând limitele posibilităţilor de asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Cum funcţionează tehnologia şi care sunt aplicaţiile ei?

Tehnologia interfeţei creier-computer, cum este Neuralink, permite controlul tehnologiei prin gândire. Anne Vanhoestenberghe de la Kings College, Londra, explică că pacienţii paralizaţi au putut controla braţe robotice sau deplasa cursorul pe ecran doar cu gândul. Astfel, A.I.-ul şi creierul uman învaţă să lucreze împreună, deschizând calea pentru noi aplicaţii, cum ar fi controlul dispozitivelor mobile sau computerele, fără mişcare fizică sau cabluri.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creier,
limitare,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.