Moment cheie pentru piaţa crypto: ETF-ul futures cu expunere pe Bitcoin a debutat drept al doilea cel mai tranzacţionat fond din istoria SUA

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 20 octombrie 2021 58 afişări

Moment cheie pentru piaţa crypto: ETF-ul futures cu expunere pe Bitcoin a debutat drept al doilea cel mai tranzacţionat fond din istoria SUA

Primul ETF (exchange traded fund) cu expunere pe Bitcoin, listat în Statele Unite, a debutat drept al doilea cel mai tranzacţionat fond din istorie, într-un moment de cotitură pentru industria criptomonedelor, scrie Bloomberg.

Tranzacţionat sub simbolul BITO, ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy a crescut cu aproximativ 4,9% la 41,94 dolari. Peste 24 de milioane de acţiuni şi-au schimbat proprietarul în ziua de marţi, 19 octombrie. Din cauza modului în care fondul reglează tranzacţiile, fluxurile nete din jurul produsului nu vor fi cunoscute – cel mai probabil – până joi dimineaţa.

Cu un rulaj de aproape un miliard de dolari, debutul BITO este depăşit doar de fondul de carbon al BlackRock, care se clasează mai sus datorită unor investiţii pro-seed.

Astăzi, vor începe să fie tranzacţionate mai multe opţiuni pe BITO, urmând să fie accesate în cadrul exchange-urilor NYSE Arca Options şi NYSE American Options.

Între timp, Bitcoinul depăşeşte 64.000 de dolari (plus 2,7%) şi se apropie de maximul stabilit la jumătatea lunii aprilie.

„Din conversaţiile noastre cu actorii pieţei, cred că cifrele sunt legate de ideea conform căreia lansarea va fi una de succes. Având în vedere numărul de aplicaţii folosite de investitorii de retail pentru a participa în BTC, ETF-ul din SUA satisface fără îndoială o cerere care – deşi este nişată – prezintă un caracter latent”, spune Stephane Quellette, CEO al crypto-platformei FRNT Financial.

Respectivul ETF a fost aşteptat îndelung de comunitatea crypto şi investitorii de pe Wall Street, care au argumentat de-a lungul anilor că aprobarea autorităţilor ar deschide drumul criptomonedelor către mai mulţi investitori mainstream.

Fondul ProShares este bazat pe contracte futures şi a fost înregistrat sub regulile impuse fondurilor mutuale, despre care Gary Gensler, şeful SEC („ASF-ul” american), spune că oferă „un grad suplimentar de protecţie”.

Conform estimărilor firmei de cercetare Fundstrat Global Advisors, ETF-ul ar putea atrage fluxuri de 50 de miliarde de dolari în următorul an, notând în acest sens entuziasmul din jurul fondului şi dinamica pieţei crypto.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fond,
tranzactionare,
debut,
piata,
sua,
bitcoin,
criptomonede

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.