Misterul zecilor de societăţi din Poiana Braşov fără contract de salubrizare, rezolvat. Vezi unde aruncă cu toţii gunoiul: este o adevărată bombă ecologică

Postat la 02 noiembrie 2018 163 afişări

Autorităţile din Braşov iau măsuri după ce în lacul din Poiana Braşov s-au aruncat saltele, WC-uri, gresie şi faianţă, în condiţiile în care zeci de societăţi nu au contracte de salubrizare. Municipalitatea ameninţă cu introducerea unei taxe pe anumite cantităţi de deşeuri.

Misterul zecilor de societăţi din Poiana Braşov fără contract de salubrizare, rezolvat. Vezi unde aruncă cu toţii gunoiul: este o adevărată bombă ecologică

În timpul unei campanii de curăţare a lacului din Poiana Braşov au fost găsite resturi de materiale de construcţii, WC-uri, saltele, gresie şi faianţă, iar pădurea din jurul staţiunii, deşi este igienizată constant, adună tot felul de deşeuri.

„Ceea ce constatăm în ultima perioadă: pădurea din jurul staţiunii este plină de deşeuri, o curăţăm, după care, imediat, cineva – e clar că cineva din staţiune, nu de altundeva, aduce din nou deşeuri. Am făcut o monitorizare în ultimul timp”, a explicat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria municipiului Braşov.

Monitorizarea a scos la iveală alte nereguli, între care faptul că 23 de societăţi şi 18 persoane fizice autorizate ori întreprinderi individuale nu au contract de salubrizare.

„O parte dintre acestea deţin unităţi de cazare, restaurante, toate deşeurile produse în urma activităţii lor economice sunt duse undeva. Neavând contract, e evident că sunt aruncate pe domeniul public”, a susţinut Sorin Toarcea.

Sunt şi firme care au contract, dar care produc cantităţi mici de deşeuri. 44 de societăţi comerciale din Poiana Braşov au contracte la un operator şi 28 la altul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.