MFP: Necesarul brut de finanţare la nivel guvernamental este de 72 de miliarde lei, în 2018

Postat la 02 noiembrie 2018 52 afişări

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat, vineri, că se încadrează în politica de finanţare pentru acest an, detaliind motivele acestei estimări.

MFP: Necesarul brut de finanţare la nivel guvernamental este de 72 de miliarde lei, în 2018

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la planul de împrumuturi pe anul 2018, precizăm că acoperirea necesităţilor de finanţare pentru acest an se desfăşoară conform Programului indicativ de titluri de stat. Atragerea resurselor financiare de pe piaţa internă se realizează prin intermediul licitaţiilor de titluri de stat organizate cu caracter regulat de către Banca Naţională a României, în calitate de agent al statului, iar volumul estimat al acestora se anunţă în prealabil la sfârşitul fiecărei luni pentru luna următoare. Anul acesta, necesarul brut de finanţare la nivel guvernamental este de aproximativ 72 de miliarde lei, volumul total al împrumuturilor ce urmează a fi atrase de Ministerul Finanţelor Publice de pe pieţele interne şi externe fiind determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de -2,97% din PIB (aproximativ 28 miliarde lei), precum şi de volumul datoriei de refinanţat în anul 2018”, au anunţat reprezentanţii Finanţelor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mfp,
finantare,
miliarde,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.