Mircea Geoană, despre poziţia Germaniei în privinţa Ucrainei: este o trezire strategică

Autor: Petru Mazilu Postat la 13 februarie 2023 110 afişări

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, a declarat în timpul unui interviu că poziţia Germaniei în privinţa Ucrainei reprezintă „o trezire strategică”.

Mircea Geoană, despre poziţia Germaniei în privinţa Ucrainei: este o trezire strategică

Germania rămâne unul dintre cele mai importante state implicate în efortul de susţinere a Ucrainei, a spus Mircea Geoană.

„Este o trezire strategică şi cred că trebuie să aplaudăm şi să încurajăm acest proces deoarece nu este uşor. Ei au o cultură pacifistă de lungă durată şi trebuie să aplaudăm liderii germani din aproape toate părţile spectrului politic. Cei care au realizat faptul că avem nevoie de o Germanie care urmează să investească 100 de miliarde de euro într-un fond de modernizare”, a declarat Geoană în timpul unui interviu acordat TF1.

Adjunctul secretarului general al NATO a vorbit şi despre discuţiile din cadrul NATO despre războiul din Ucraina.

„Există o unitate impecabilă care cred că o să continue deoarece ajutând Ucraina ne ajutăm pe noi. Acest război şi implicaţiile acestui război ne afectează pe noi toţi”, a precizat Geoană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mircea geoană,
germania,
nato

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.