Ministrul Sănătăţii: Spitalele vor putea suplimenta sporurile din propriile bugete

Postat la 13 aprilie 2018 52 afişări

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, în urma unei discuţii cu sindicaliştii, că spitalele vor putea suplimenta sporurile angajaţilor din bugetele proprii, urmând să fie transmisă o circulară în acest sens către unităţile sanitare.

Ministrul Sănătăţii: Spitalele vor putea suplimenta sporurile din propriile bugete

În urma discuţiilor care s-au purtat între ministrul Sănătăţii şi sindicalişti, spitalele vor primi o circulară în care li se va comunica faptul că sporurile pentru fiecare angajat pot fi suplimentate din propriile bugete.

“Eu voi da această circulară pentru că am avut o discuţie cu sindicatele, au agreat această soluţie de moment şi vom relua discuţia finanţării spitalelor în funcţie de categoria de ratificare. (...) Este un articol în Legea 95, la capitolul de finanţare a spitalelor, pe care l-am spus şi care poate fi aplicat. Deocamdată sunt aceste două propuneri, una a noastră cu aplicarea legii cu stimulentele pentru această lună, iar ei (sindicaliştii –n.r.) au venit cu propunerea diferenţierii pe categorii de spitale. Mai sunt şi alte soluţii la care ne vom gândi, dar până la urmă repet, noi aplicăm legea salarizării cu încadrarea în cuantumul de sporuri”, a declarat Sorina Pintea.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.