Ministerul Transporturilor va reveni asupra ordinului care restricţionează utilizarea dronelor

Postat la 13 februarie 2014 51 afişări

Ministerul Transporturilor va reveni asupra ordinului de ministru care restricţionează utilizarea aeronavelor fără pilot, criticat de proprietarii acestor aparate şi de cluburile de aeromodelism, ministrul de resort aşteptând propuneri în acest sens de la "experţii şi responsabilii din minister".

Ministerul Transporturilor va reveni asupra ordinului care restricţionează utilizarea dronelor

 "Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a decis să ceară reanalizarea Ordinului 8 din ianuarie 2014 privind stabilirea condiţiilor de operare în spaţiul aerian naţional a aeronavelor civile monitorizate fără pilot la bord. Astfel, având în vedere numeroasele sesizări primite de la cluburi de aeromodelism şi alţi profesionişti care utilizează aparate de zbor fără pilot, cu greutate mică, în scopuri comerciale (filmări), ministrul Transporturilor a cerut de la experţii şi responsabilii din minister soluţii la problemele ridicate de aceştia", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Subsecretarul de stat Constantin Matei, coordonator pe domeniul aviaţiei, va discuta cu reprezentanţii acestor asociaţii, pentru a analiza consecinţele ordinului asupra activităţii de aeromodelism.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministerul-transporturilor-va-reveni-asupra-ordinului-care-restrictioneaza-utilizarea-dronelor-12076710
12076710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.