Autorităţile afgane au eliberat 65 de deţinuţi consideraţi periculoşi de către SUA

Postat la 13 februarie 2014 36 afişări

Autorităţile afgane au eliberat joi 65 de presupuşi combatanţi talibani încarceraţi la Închisoarea Bagram, în pofida unor proteste puternice din partea Statelor Unite, care îi consideră o ameninţare la adresa securităţii ţării, au anunţat oficiali afgani.

Autorităţile afgane au eliberat 65 de deţinuţi consideraţi periculoşi de către SUA

 "Cei 65 de deţinuţi au fost eliberaţi şi au părăsit incinta Închisorii Bagram în această (joi) dimineaţa", a declarat pentru AFP Abdul Shukor Dadras, un membru al Comitetului însărcinat cu evaluarea statutului persoanelor deţinute în închisori afgane.

"Noi i-am eliberat. Au plecat cu maşini acasă, dar nu noi le-am organizat transportul", a confirmat pentru AFP generalul Ghulam Farouq, şeful Poliţiei Militare a închisorii.

Kabulul a anunţat la 9 ianuarie că un total de 72 de deţinuţi de la Bagram, în apropiere de Kabul, urmează să fie eliberaţi din cauza lipsei de probe, declanşând proteste puternice din partea unor oficiali americani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autoritatile-afgane-au-eliberat-65-de-detinuti-considerati-periculosi-de-catre-sua-12075545
12075545
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.