Ministerul Finanţelor a împrumutat luni de la bănci circa un miliard de lei prin două licitaţii cu titluri de stat, la randamente de 7,05% şi 7,48% pe an

Autor: Roxana Rosu Postat la 12 decembrie 2022 23 afişări

Ministerul Finanţelor a împrumutat luni de la bănci circa un miliard de lei prin două licitaţii cu titluri de stat, la randamente de 7,05% şi 7,48% pe an

Ministerul Finanţelor a împrumutat luni de la bănci circa un miliard de lei prin două licitaţii cu titluri de stat, la randamente de 7,05% şi 7,48% pe an.

În prima licitaţie, Finanţele au redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2024 şi a împrumutat suma de 448 mil. lei, peste valoarea programată, de 400 mil. lei, la o dobândă anuală de 7,05%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 548 mil. lei, iar rata cuponului 3,7%.

Din suma totală adjudecată, băncile au oferit în nume şi cont propriu 418 mil. lei, iar 30 milioane lei în contul clienţilor.

La cea de-a doua licitaţie, Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2028 şi a împrumutat de la bănci suma de 563 mil. lei, peste nivelul de 400 mil. lei programat, la o dobândă anuală de 7,48%.

Volumul total al cererii a fost de 648 mil. lei, iar rata cuponului 8,7%.

Din suma totală adjudecată, băncile au oferit în nume şi cont propriu 492 mil. lei, iar 10 milioane lei în contul clienţilor. Ofertele necompetitive s-au ridicat la 61 milioane lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
finante,
imprumut,
licitatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.