Mihai Covaliu a fost ales preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Postat la 15 noiembrie 2016 69 afişări

Mihai Covaliu a fost ales preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Mihai Covaliu a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în detrimentul Gabrielei Szabo.

Mihai Claudiu Covaliu (n. 5 noiembrie 1977, Braşov) este un fost scrimer român, laureat cu aur la Jocurile Olimpice din 2000 şi bronz la Olimpiada din 2008 şi campion mondial în 2005. În aprilie 2013, Covaliu a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă, dar a rămas antrenorul lotului de sabie masculin şi antrenor principal la Dinamo Bucureşti.

La Jocurile Olimpice din 2000 de la Sydney a generat o surpriză ajungând în finală, după ce l-a învins pe francezul Damien Touya, favoritul probei. Apoi a trecut de un alt francez, Mathieu Gourdain, cu scorul 15-12. A devenit primul campion olimpic la sabie din România şi a urcat pe primul loc în clasamentul mondial. Pentru acest rezultat a fost numit Maestru Emerit al Sportului şi a primit Ordinul naţional „Pentru Merit” în grad de comandor.

La Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing a ajuns în sferturile de finală fără prea multe probleme. A câştigat strâns cu belarusul Aliaksandr Buikevici, apoi l-a întâlnit pe francezul Nicolas Lopez, pe care-l învinsese mereu până atunci. Mihai Covaliu a condus meciul, scorul fiind 11-7, dar atacurile sale de la distantă nu i-au reuşit şi Nicolas Lopez a putut egala, apoi se impune cu scorul 15-13. În finala mică a trecut de un alt francez, Julien Pillet, cucerind medalia de bronz. Pentru acest rezultat a primit Ordinul “Meritul Sportiv” clasa a III-a cu 2 barete.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.