Metro România va avea un nou director general de la 1 decembrie: Gilles Roudy

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 22 noiembrie 2013 238 afişări

Dusan Wilms îşi încheie mandatul de director general Metro Cash&Carry România deţinut în perioada 2009-2013 şi îşi continuă activitatea în cadrul Metro Group, printre noile sale responsabilităţi numărându-se şi coordonarea procesului de repoziţionare şi dinamizare a celor patru magazine Real din România, rămase în cadrul Metro Group, precum şi repoziţionarea lor strategică si conceptuală. Succesorul său, Gilles Roudy, va prelua poziţia de director general Metro Cash&Carry România, începând cu 1 decembrie.

Metro România va avea un nou director general de la 1 decembrie: Gilles Roudy

Pe lângă coordonarea magazinelor Real, Dusan Wilms îşi va continua activitatea cu privire la dezvoltarea proiectelor la nivel naţional şi internaţional, inclusiv relaţionarea cu parteneri strategici, precum autorităţi şi organizaţii de profil.

“Mandatul meu de director general al Metro Cash&Carry România s-a finalizat, mulţumit că am reuşit să stabilizăm business-ul într-o perioadă de criză”, a declarat Dusan Wilms.

Gilles Roudy, care va prelua poziţia de director general Metro Cash & Carry România în data de 1 decembrie, a fost director comercial Real Internaţional începând din 2009. Înainte de a se alătura Real, Gilles Roudy a lucrat la Carrefour timp de 30 de ani în diverse poziţii manageriale, precum CEO al Carrefour Turcia, Belgia, Polonia şi o regiune de afaceri europeană, inclusiv România. ”Sunt încântat să primesc această sarcină de a coordona Metro România într-o piaţă cu mult potenţial”, a declarat Gilles Roudy.

În timpul primului mandat al lui Dusan Wilms ca director general al Metro Cash & Carry România (1999-2005), compania a cunoscut cea mai puternică perioadă de expansiune a reţelei pe piaţa locală. Wilms a fost primul român care a preluat conducerea unei multinaţionale prezente pe piaţa locală în 1999.

Dusan Wilms a revenit la conducerea companiei în 2009, fiind unul dintre cei mai longevivi CEO din comerţul românesc.

Sub coordonarea lui Dusan Wilms au fost lansate reţeaua La Doi Paşi (franciză cu aproximativ 670 de magazine deschise), programul De-ale noastre (produse locale), magazinul online (prima platformă de comerţ online de pe piaţa locală de retail), HoReCa Support&Partnership (platforma de consultanţă pentru dezvoltarea afacerilor din domeniul ospitalier), Metro Punct.

În mai 2005, Dusan Wilms s-a alăturat echipei real,- International în funcţia de chief operations officer şi membru al Board Real International, iar din aprilie 2008 a ocupat funcţia de director de expansiune şi membru în consiliul de administraţie al Real International, contribuind la dezvoltarea tuturor magazinelor acestei reţele în Polonia, Turcia, Rusia, Ucraina.

Metro Cash & Carry este reprezentată în 29 ţări cu peste 700 de magazine cash & carry. Cu peste 120.000 angajaţi în întreaga lume, compania a atins vânzări de aproximativ 32 miliarde euro în 2012.

Metro Cash & Carry România a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metro,
romania,
director general,
cash,
real,
magazine,
mandat,
retea
/actualitate/metro-romania-va-avea-un-nou-director-general-de-la-1-decembrie-gilles-roudy-11714470
11714470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.