Dusan Wilms

Postat la 22 noiembrie 2013 717 afişări

Dusan Wilms, Metro

Dusan Wilms

Dusan Wilms a fost unul dintre puţinii români care au avut în mâini frâiele unei multinaţionale cu afaceri mai mari de un miliard de euro. Dusan Wilms a avut două mandate la şefia Metro Cash & Carry România.

Dusan Wilms şi-a încheiat în luna noiembrie 2013 mandatul de director general Metro Cash&Carry România deţinut în perioada 2009-2013 şi îşi continuă activitatea în cadrul Metro Group, printre noile sale responsabilităţi numărându-se şi coordonarea procesului de repoziţionare şi dinamizare a celor patru magazine Real din România, rămase în cadrul Metro Group, precum şi repoziţionarea lor strategică si conceptuală. Succesorul lui Dusan Wilms, Gilles Roudy, va prelua poziţia de director general Metro Cash&Carry România, începând cu 1 decembrie. Pe lângă coordonarea magazinelor Real, Dusan Wilms îşi va continua activitatea cu privire la dezvoltarea proiectelor la nivel naţional şi internaţional, inclusiv relaţionarea cu parteneri strategici, precum autorităţi şi organizaţii de profil.

Dusan Wilms a modelat în perioada 1999-2005 comerţul de pe plan local, iar de la venirea crizei a preluat din nou frâiele reţelei de magazine care a deţinut ani în şir prima poziţie în topul vânzărilor. Pe vremea când totul mergea ca pe roate în economie, oamenii s-au învăţat cu succesul, cu o explozie a cifrei de afaceri an de an. Acum însă, reţeta afacerilor este diferită, dovadă că şi numărul clienţilor reţelei au scăzut în ultimii ani din pricina crizei.

Dusan Wilms s-a întors de trei ani la cârma Metro Cash & Carry România, după ce a deţinut mandate la nivel internaţional în cadrului grupului german. Dusan Wilms a fost primul român care a ajuns în boardul unei multinaţionale: în urmă cu câţiva ani era director de expansiune şi membru în consiliul de administraţie al Real International, divizia de hipermarketuri a comerciantului german.

Şi în vremea primului său mandat la conducerea Metro (1999-2005), Dusan Wilms a marcat o premieră - era primul român care a preluat conducerea unei multinaţionale pe piaţa de la noi. Dusan Wilms este de părere că un manager, ca şi un bun sportiv, trebuie să ştie să câştige, dar şi să piardă.

Sub conducerea lui Dusan Wilms, lanţul Metro Cash & Carry România a ajuns în prezent la 32 de magazine în 24 de oraşe, dintre care şase sunt în formatul Metro Punct, având dimensiuni mai mici decât celelalte. Comerciantul german a lansat pe piaţă franciza La Doi Paşi.

Dusan Wilms şi-a încheiat în noiembrie 2013 mandatul de director general Metro Cash&Carry România deţinut în perioada 2009-2013 şi îşi continuă activitatea în cadrul Metro Group, printre noile sale responsabilităţi numărându-se şi coordonarea procesului de repoziţionare şi dinamizare a celor patru magazine Real din România, rămase în cadrul Metro Group, precum şi repoziţionarea lor strategică si conceptuală. Succesorul său, Gilles Roudy, va prelua poziţia de director general Metro Cash&Carry România, începând cu 1 decembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dusan Wilms,
Metro
/lideri/dusan-wilms-11716222
11716222
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.