Kelemen Hunor: Dacă arătăm interesul comun româno-maghiar, poate va veni momentul unui dialog normal

Postat la 22 noiembrie 2013 90 afişări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că, dacă reprezentanţii Uniunii vor argumenta corect proiectele de autonomie pe care le elaborează şi vor arăta interesul comun al românilor şi maghiarilor din secuime, "poate va veni momentul unui dialog normal".

Kelemen Hunor: Dacă arătăm interesul comun româno-maghiar, poate va veni momentul unui dialog normal

 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la deschiderea conferinţei "Construim pe valorile comunităţii noastre", care se desfăşoară la Palatul Administrativ din Târgu Mureş, că în prezent se elaborează un proiect de autonomie "care să completeze proiectul actual de autonomie culturală" şi care ar urma să fie prezentat Parlamentului la începutul sesiunii de primăvară din 2014.

"În elaborarea proiectului de autonomie care să completeze proiectul actual de autonomie culturală, am vorbit de această existenţă de mozaic, a diferitelor comunităţi maghiare din Ardeal. Până la sfârşitul anului să fie gata, iar până la începutul sesiunii parlamentare de primăvară să prezentăm Parlamentului documentul", a spus el.

Kelemen a subliniat necesitatea utilizării dialogului politic instituţional cu partea română, ca unică formă de a obţine promovarea acestui proiect.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kelemen-hunor-daca-aratam-interesul-comun-romano-maghiar-poate-va-veni-momentul-unui-dialog-normal-11715093
11715093
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.