Meteorologii au emis joi o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabilă în 28 de judeţe din ţară.

Autor: Cosmin Pirv Postat la 25 mai 2023 386 afişări

Meteorologii au emis joi o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabilă în 28 de judeţe din ţară.

Potrivit ANM; sunt vizate judeţele Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galaţi, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiş, Caraş-Severin, Sibiu, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Dolj.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale. Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp.

Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 50-70 km/h şi vijelii se vor semnala mai ales în estul şi sud-estul teritoriului.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în celelalte regiuni.

Avertizarea este în vigoare joi între orele 12.00 şi 23.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod galben,
averse,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.