MESAJUL ascuns pe care Julian Assange l-a transmis în timp ce era scos cu forţa din Ambasada Ecuadorului | FOTO

Postat la 12 aprilie 2019 182 afişări

În timp ce era scos cu forţa de poliţişti din Ambasada Ecuadorului la Londra, Julian Assange, fondatorul Wikileaks, ţinea în mână o carte despre corupţia şi abuzul de putere din cadrul sistemului politic american, relatează The Guardian.

MESAJUL ascuns pe care Julian Assange l-a transmis în timp ce era scos cu forţa din Ambasada Ecuadorului | FOTO

Cartea cu care Assange a fost fotografiat şi pe care mai târziu a citit-o în instanţă, se numeşte „Gore Vidal: Istoria Statului Securităţii Naţionale”. Este o carte „stranie”, care nu este scrisă de Gore Vidal, aşa cum se vehiculează în presă, ci conţine interviuri cu scriitorul american.

 

Vidal a fost un critic vehement al societăţii şi al politicilor americane, în special cu trimitere la „sumele mari de bani care au fost scurse în forţele armate”, precum şi al istoriei privind politicile externe. În carte, Vidal este descris drept „un trădător adevărat, care ar fi putut să trăiască mai uşor dacă îşi ţinea gura închisă”.

 

De asemenea, Vidal vorbeşte despre politicile statului american, metodele de fraudare ale alegerilor electorale şi gradul de corupţie din presă, transmite The Guardian. 

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
julian assange,
ambasada,
fortare,
scoatere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.