Angela Merkel condamnă vehement decizia lui Trump: Faptul că "oricine face ce vrea, veste proastă pentru întreaga lume"

Postat la 11 mai 2018 81 afişări

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a denunţat vehement, vineri, decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din Acordul nuclear iranian, exprimând "preocupare" că, dacă "oricine face ce vrea", aceasta este o "veste proastă pentru întreaga lume".

Angela Merkel condamnă vehement decizia lui Trump: Faptul că "oricine face ce vrea, veste proastă pentru întreaga lume"

Decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear "reprezintă o sursă puternică de preocupare şi de regret. Este vorba de subminarea încrederii în ordinea internaţională. Tratatul este departe de a fi perfect", dar, cu toate acestea, retragerea unilaterală dintr-un acord aprobat de Consiliul de Securitate ONU "nu este corectă", a declarat Angela Merkel vineri, potrivit publicaţiei Die Zeit.

"Angela Merkel a exprimat preocupare că multilateralismul este într-o criză reală", notând că Donald Trump nu a renunţat doar la Acordul nuclear cu Iranul, ci şi la Tratatul climatic Paris şi la unele acorduri comerciale. "Dacă oricine face ce vrea, aceasta este o veste proastă pentru întreaga lume", a adăugat Merkel, oferind asigurări că ea va depune în continuare eforturi "pentru menţinerea parteneriatului transatlantic".

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.