Mariana Ioniţă, Ministerul Transporturilor: „Pentru succesul parteneriatelor publice private ne-a lipsit o legislaţie coerentă, continuitate politică şi capacitate administrativă”. Ce spune despre autostrada Comarnic-Braşov

Autor: Răzvan Botea Postat la 16 mai 2023 33 afişări

Mariana Ioniţă, Ministerul Transporturilor: „Pentru succesul parteneriatelor publice private ne-a lipsit o legislaţie coerentă, continuitate politică şi capacitate administrativă”. Ce spune despre autostrada Comarnic-Braşov

Pentru succesul parteneriatelor publice private a lipsit o legislaţie coerentă, continuitate politică şi capacitate administrativă, este de părere Mariana Ioniţă, secretar general în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Afirmaţiile sale au fost făcute la Summitul Ţuca Zbârcea & Asociaţii/IFC „Viziune şi strategie pentru atragerea de investiţii private în infrastructura din România”.

„Ne-a lipsit o continuitate politică care să ne asigure o strategie predictibilă. În al doilea rând o legislaţie coerentă şi în al treilea rând capacitatea administrativă. Şi acum mai putem lucra la aceste lucruri”, a spus ea.

Ce a mai spus Mariana Ioniţă:

Avem nevoie de bani şi trebuie să vedem cum îi atragem. Avem un portofoliu imens aflat în execuţie.

Legat de Comarnc-Braşov, eu am îndrăznit să ascult sfatul Băncii Mondiale, să asigurăm maturitatea unei documentaţii. Studiul de fezabilitate făcut înainte de aderarea la UE nu mai este de actualitate şi avem nevoie de o documentaţie serioasă.

Ca atare, ne-am alocat o perioadă destul de mare şi descurajantă, de cinci ani.  Mâine avem o analiză de proiect pentru a stabili varianta cea mai bună pe care să ne implementăm următorii paşi, respectiv să trecem la studiul geotehnic.

României mai lipseşte şi o istorie în investiţii în PPP. Că să ieşi în piaţă cu un proiect de asemenea anvergură, orice investitor se uită şi la ce istoric ai.

Banca Mondială a tot spus să începem cu ceva mai mic la început, ca să creăm o istorie, să devenim mai atractivi. Vrem să atragem administraţia publică locală.

Mai sunt disfuncţionalităţi în legislaţie, pe care le corectăm.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
legislatie,
lipsa,
capacitate,
politica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.