MAREA PĂCĂLEALĂ cu maşinile pe HIDROGEN! „Una dintre cele mai grave ameninţări pentru toate acestea este deghizată în prietenul energiei curate

Postat la 15 decembrie 2021 578 afişări

MAREA PĂCĂLEALĂ cu maşinile pe HIDROGEN! „Una dintre cele mai grave ameninţări pentru toate acestea este deghizată în prietenul energiei curate

Un climatolog proeminent a publicat recent un articol în care a declarat că maşinile alimentate cu hidrogen sunt o idee proastă şi o strategie groaznică de a rezolva criza climatică.

Anthony Patt este profesor în Zurich, Elveţia în departamentul de ştiinţa sistemelor ecologice de la Institutul Federal Elveţian pentru Tehnologie (ETH Zurich). Scriind pe pagina oficială a institutului, Patt a argumentat că, de fapt, combustibilii fosili folosiţi atât pentru căldură cât şi pentru transportul terestru ar trebui înlocuiţi cu electricitate regenerabilă. Astfel, profesorul a insistat că nu trebuie înlocuiţi cu energie din hidrogen.

„Una dintre cele mai grave ameninţări pentru toate acestea este deghizată în prietenul energiei curate: hidrogenul”, a scris Patt, citat de Futurism.

De ce nu am folosi mai degrabă electricitatea regenerabilă?

Obiecţiea lui Patt este că hidrogenul funcţionează ca un transportator de energie, în loc de o sursă de energie, şi poate fi create în trei moduri. Hidrogenul gri, care este cel mai comun tip produs, creează emisii de dioxid de carbon şi metan, fapt ce este chiar opusul conceputului de a fi prietenos cu mediul. Hidrogenul albastru este produs din gaz natural, ceea ce este o altă soluţie discutabilă pe termen lung. În plus, hidrogenul verde nu produce în mod direct emisii, dar este nevoie de electricitate pentru a-l produce, astfel că, în opinia lui Patt, de ce nu am folosi mai degrabă electricitatea regenerabilă?

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
masini,
amenintari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.