Marea Britanie este în derivă: Economia s-a contractat cu 0,4% în luna aprilie, de patru ori peste aşteptări

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 iunie 2019 188 afişări

Marea Britanie este în derivă: Economia s-a contractat cu 0,4% în luna aprilie, de patru ori peste aşteptări

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,4% în luna aprilie în contextul în care mai multe sectoare „au îngheţat” pe fondul evoluţiilor recente ale Brexitului, potrivit The Independent.

Nivelul cu care s-a contractat economia este de 4 ori mai mare faţă de aşteptările analiştilor şi a marcat a doua scădere consecutivă a economiei, după o contracţie de 0,1% în luna martie.

Producţia industrială a scăzut în luna aprilie cu 2,7% în comparaţie cu luna martie când s-a prăbuşit cu 3,9% - cea mai abruptă scădere din iunie 2002 şi până în prezent.

Biroul Naţional de Statistică susţine că acesta este rezultatul unor scăderi bruşte în producţia auto, care a înregistrat un declin de 24%.

Mai mult fabrici auto s-au închis în luna aprilie în contextul în care producătorii se pregăteau pentru un Brexit fără acord.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.