Răsturnare de situaţe pe piaţa bancară. Noul tip de credit care cucereşte piaţa, dar care este o sabie cu două tăişuri

Postat la 10 iunie 2019 921 afişări

Ponderea creditelor noi cu dobândă fixă s-a majorat la 25,2% în cazul împrumuturilor ipotecare şi s-a apropiat de 80% la creditele de consum la sfârşitul primului trimestru (T1) din acest an, reiese din datele BNR.

Răsturnare de situaţe pe piaţa bancară. Noul tip de credit care cucereşte piaţa, dar care este o sabie cu două tăişuri

Românii au început din a doua parte a anului 2017 să se orienteze mai mult către creditele cu dobândă fixă şi au continuat acest comportament şi în 2018 şi în primele trei luni din acest an.

În cazul creditelor ipotecare, ponderea împru­muturilor noi cu dobândă fixă s-a majorat în T1/2019 de mai mult de două ori, până la 25,2% din totalul fluxurilor noi de credite ipotecare, faţă de nivelul de 11,4% din primele trei luni din 2018.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobanda,
credite,
acoperire,
banci

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.