Marc Rich, părintele speculaţiilor cu petrol, a murit în Elveţia

Postat la 26 iunie 2013 64 afişări

Marc Rich, cunoscut pentru inventarea pieţei spot cu petrol şi urmărit de guvernul SUA timp de 17 ani, a murit în urma unui accident vascular cerebral într-un spital din Elveţia, la vârsta de 78 de ani.

Marc Rich, părintele speculaţiilor cu petrol, a murit în Elveţia

 Omul de afaceri, amator de cravate extravagante şi trabucuri cubaneze, şi-a câştigat renumele în anii '60-'70 în SUA, punând bazele pieţei tranzacţiilor spot cu petrol, în pofida opoziţiei marilor grupuri petroliere.

Mai târziu, în anii '80, Rich a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi infractori economici din istoria Statelor Unite, fiind acuzat de numeroase încălcări ale legii şi urmărit de guvern timp de 17 ani.

Rich a fugit din SUA în Elveţia în 1983, cu numai câteva ore înainte ca autorităţile să declanşeze urmărirea penală împotriva sa pentru peste 50 de capete de acuzare, vizând infracţiuni de fraudă, înşelătorie, afaceri cu Iranul în perioada de embargo economic şi evaziune fiscală de peste 48 milioane de dolari.

Acuzaţiile sunt legate de o serie de tranzacţii cu petrol care au zguduit industria la începutul anilor '80.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marc-rich-parintele-speculatiilor-cu-petrol-a-murit-in-elvetia-11026499
11026499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.