Lanţul de magazine din România care a sfidat pandemia. „Am deschis 90 de magazine noi în 2020 şi nu am închis nicio unitate”

Autor: Cristina Roşca Postat la 17 decembrie 2020 3651 afişări

Lanţul de magazine din România care a sfidat pandemia. „Am deschis 90 de magazine noi în 2020 şi nu am închis nicio unitate”

Retailerul olandezo-belgian Mega Image va încheia anul cu peste 850 de magazine după ce va fi deschis la nivelul lui 2020 circa 90 de unităţi noi.

♦ Compania este activă pe segmentul magazinelor mici – supermarketuri (cu brandul Mega Image) şi proximitate modernă (Shop & Go) –, având de asemenea operaţiuni online proprii şi un parteneriat cu eMAG.

Retailerul olandezo-belgian Mega Image va încheia anul cu peste 850 de magazine după ce va fi deschis la nivelul lui 2020 circa 90 de unităţi noi. Astfel, grupul a menţinut ritmul expansiunii şi în pandemie, acoperind atât oraşe noi, cât şi locurile rămase libere din centrele urbane unde deja compania era deja prezentă.

„Deşi a fost un an solicitant şi atipic, am menţinut ritmul alert al planului de expansiune cu noi magazine deschise în mai multe oraşe din ţară, susţinând astfel comunităţile locale prin locuri de muncă şi dezvoltare economică. Conform acestui plan, la sfârşitul anului 2020 vom avea peste 850 de magazine la nivel naţional“, spun reprezentanţii Mega Image.

Retailerul îşi păstrează locul trei în topul celor mai extinse reţele din România, după Profi şi LaDoiPaşi. Acestea au mers însă mult către oraşe mici şi chiar în zona rurală, pe când Mega Image a acoperit cu precădere centrele urbane mari şi zonele dezvoltate.

Spre exemplu, în acest an marcat de pan­demia de COVID-19, compania a deschis pieţe noi precum Oradea sau Sibiu, acoperind astfel mai multe centre urbane mari din ţară. În ulti­mii ani compania a mers pe pieţe noi, ma­ture şi cu potenţial, precum Cluj-Napoca şi Timişoara în 2017 şi 2018. Retailerul a continuat în 2019 cu extinderea în regiunea Moldovei – cea mai săracă zonă a ţării - prin deschiderea primelor supermarketuri în Focşani, Bacău şi Iaşi. Aici olandezo-belgienii au venit iniţial printr-o preluare, dar au şi deschis magazine de la zero. 

„În 2019, au fost deschise 93 de magazine Mega Image“, spun reprezentanţii companiei. Acesta a fost cel mai rapid ritm din ultimii ani, numărul de magazine noi fiind cu 50% mai mare decât în 2018. Ritmul s-a menţinut şi în acest an.

„Ţinând cont de perioada dificilă pe care o traversăm, ca retailer, am avut un rol crucial şi o mare responsabilitate faţă de comunităţile noastre, încă de la începutul pandemiei. Prin urmare, ne-am continuat planul de expansiune, creând noi locuri de muncă şi abordând pieţe noi, printre care Sibiu şi Oradea. În Iaşi, am continuat extinderea începută în 2019, ajungând în aproximativ un an, la 18 magazine nou deschise.“

Compania va încheia anul cu peste 850 de magazine offline – supermarketuri şi unităţi de proximitate -, un magazin propriu online şi un parteneriat cu eMAG. Mai nou, retailerul Mega Image a lansat un serviciu propriu de livrare rapidă, în 90 de minute, pentru cumpărăturile realizate prin aplicaţia de mobil din supermarketul online al companiei. Pentru acest serviciu sunt disponibile 2.000 de produse alimentare şi pentru casă.

În acelaşi timp, pentru a susţine activitatea de e-commerce, compania a dezvoltat un depozit dedicat, în apropierea Bucureştiului, în Chitila, care se întinde pe o suprafaţă de 4.600 mp şi prin care procesele de sortare, împachetare şi reaprovizionare sunt eficientizate. Mega Image mai are două depozite în proprietate, tot în apropierea Capitalei, ele deservind reţeaua de magazine offline.

„Pentru ca lucrurile să funcţioneze în parametri normali, am investit în zona de e-commerce, am recrutat noi colegi şi vom avea 90 de magazine nou deschise până la final de an. Niciun magazin Mega Image nu a fost închis anul acesta“, adaugă oficialii companiei.

Afacerile Mega Image au sărit de 6,6 mld. lei anul trecut după o creştere de 16% susţinută de creşterea consumului privat şi de deschiderea a aproape 100 de magazine. De altfel, în fiecare din ultimii ani cifra de afaceri a Mega Image a avut creştere de două cifre. Compania avea la finalul lui 2019 aproape 9.000 de salariaţi, cei mai mulţi în magazine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
magazine,
mega image,
deschidere,
mentinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.