La masă cu şefii Google şi Facebook, Hollande încearcă să aducă în Franţa o parte din Silicon Valley

Postat la 12 februarie 2014 47 afişări

Preşedintele francez Francois Hollande se va întâlni miercuri, la San Francisco, cu şefii Google, Facebook şi Twitter, pe care va încerca să îi convingă de potenţialul sectorului IT din Franţa şi îi va avertiza totodată să nu mai deturneze veniturile din Europa către ţări cu taxe mici.

La masă cu şefii Google şi Facebook, Hollande încearcă să aducă în Franţa o parte din Silicon Valley

 În prima vizită a unui preşedinte francez la San Francisco din ultimii 30 de ani, Hollande se va întâlni cu Sheryl Sandberg, directorul executiv de operaţiuni al Facebook, Eric Schmidt, preşedintele executiv al Google, şi Jack Dorsey, cofondator şi preşedinte al Twitter.

În timpul celor şapte ore pe care le va petrece la San Francisco în ultima zi a vizitei oficiale în SUA, liderul francez va încerca să găsească un echilibru între nevoia de a atrage investitori în Franţa şi ambiţia de a descuraja practicile de evitare a plăţii taxelor.

"Sunt probleme de discutat, precum optimizarea plăţii taxelor şi dreptul la intimitate. Pe de altă parte, va miza pe entuziasm, viteză şi promisiunea de plus-valoare, care speră că vor fi contagioase", comentează pentru Bloomberg un antreprenor francez.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/la-masa-cu-sefii-google-si-facebook-hollande-incearca-sa-aduca-in-franta-o-parte-din-silicon-valley-12070651
12070651
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.