La cate miliarde de euro a evaluat Romania tezaurul de la rusi

Postat la 11 aprilie 2011 19 afişări

Valoarea intrinseca a monedelor si lingourilor de aur trimise spre pastrare la Moscova in 1916 si 1917 se ridica, potrivit estimarii specialistilor, la o valoare actuala de 2 miliarde de euro, a declarat Cristian Paunescu, consilierul guvernatorului BNR, la Antena 2.

El a anuntat ca marti, 12 aprilie, va lansa o noua editie a volumului sau, "Tezaurul Bancii Nationale a Romaniei de la Moscova", imbogatita cu noi documente. La acelasi post tv, Mugur Isarescu a declarat ca fiecare guvernator al BNR face, la instalarea in functie, un "legamant": ca va depune toate eforturile pentru a incerca sa repatrieze Tezaurul trimis la Moscova.ml a prezentat, in premiera, dosarul Tezaurului, in care sunt incluse toate actele prin care 93,4 tone de aur fin, dar si alte valori materiale si culturale, au fost preluate de catre autoritatile Rusiei, de la mai multe institutii romanesti. Printre acestea, se numara Banca Centrala, Academia Romana, CEC-ul si Casa Regala.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
isarescu,
bnr,
tezaur,
rusi,
valoare
/actualitate/la-cate-miliarde-de-euro-a-evaluat-romania-tezaurul-de-la-rusi-8145287
8145287
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.