Judecătorii vor ca Avocatul Poporului să sesizeze CC în cazul Codului insolvenţiei

Postat la 07 octombrie 2013 31 afişări

Uniunea Judecătorilor din România cere CSM să sesizeze Avocatul Poporului pentru a supune Codul insolvenţei controlului la Curtea Constituţională, susţinând că actul normativ nesocoteşte flagrant dispoziţiile articolului 115 din Constituţie, ce limitează situaţiile în care Guvernul poate emite OU.

Judecătorii vor ca Avocatul Poporului să sesizeze CC în cazul Codului insolvenţiei

 Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) arată luni, într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, că una dintre responsabilităţile majore ale Guvernului este aceea de a contribui la crearea unui cadrul legislativ coerent, previzibil şi stabil, care să asigure exercitarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi funcţionarea eficientă a instituţiilor statului.

"Adoptarea unui cod juridic, aşa cum este Codul insolvenţei, prin ordonanţă de urgenţă este un act fără precedent, care nesocoteşte flagrant dispoziţiile art.115 din Constituţia României, ce limitează în mod expres situaţiile în care Guvernul poate emite ordonanţe de urgenţă", susţin reprezentanţii UNJR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/judecatorii-vor-ca-avocatul-poporului-sa-sesizeze-cc-in-cazul-codului-insolventiei-11470616
11470616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.