JP Morgan a început să se pregătească pentru o eventuală intrare în incapacitate de plată a SUA

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 septembrie 2021 616 afişări

JP Morgan a început să se pregătească pentru o eventuală intrare în incapacitate de plată a SUA

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a declarat că banca se pregăteşte pentru o eventuală intrare în incapacitate de plată a SUA, chiar dacă Congresul va evita, conform aşteptărilor, acest eveniment "potenţial catastrofal", prin ridicarea plafonului de îndatorare, relatează CNN. 

Într-un interviu, Dimon a declarat că JPMorgan a început să facă scenarii pentru modul în care o eventuală incapacitate de plată ar afecta pieţele financiare, ratele de capital, contractele cu clienţii şi ratingurile de credit ale Americii. Este un lucru pe care Dimon spune că banca l-a mai făcut în timpul precedentelor situaţii limită legate de plafonul de îndatorare.

"De fiecare dată când apare această problemă, se rezolvă, dar nu ar trebui să ajungem niciodată atât de aproape", a declarat Dimon pentru Reuters. "Cred pur şi simplu că toată chestia asta este greşită şi că într-o zi ar trebui să avem o lege bipartizană şi să scăpăm de plafonul datoriei. Este vorba doar de politică".

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat marţi în faţa parlamentarilor că guvernul federal va rămâne fără bani până la 18 octombrie, pregătind terenul pentru o potenţială incapacitate de plată dacă Congresul nu ridică limita de îndatorare.

Dimon a declarat că JPMorgan analizează contractele clienţilor pentru a se pregăti pentru o eventuală incapacitate de plată.

"Dacă îmi amintesc corect, ultima dată când ne-am pregătit pentru acest lucru, ne-a costat 100 de milioane de dolari", a spus el.

JPMorgan a refuzat să facă alte comentarii.

În timpul unei audieri de la începutul acestui an, Dimon a declarat că, în timpul dezbaterilor anterioare privind plafonul datoriei, banca a investit timp şi bani pentru a investiga ce ar putea însemna un default al SUA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.