Iohannis: Testarea în masă, recomandată doar de persoane care vor să pară interesante

Autor: Laura Buciu Postat la 21 octombrie 2020 109 afişări

Testarea în masă este recomandată doar de persoane care vor să pară interesante, a spus, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, care consideră că România nu are capacitate de testare pentru un număr „foarte-foarte mare”.

Iohannis: Testarea în masă, recomandată doar de persoane care vor să pară interesante

Întrebat dacă România nu ar putea prelua modelul Slovaciei, de testare în masă pentru COVID-19, preşedintele Klaus Iohannis a spus că România nu are capacitate pentru testare „în număr foarte – foarte mare”.

„În primul rând, România nu are capacitate pentru testare în număr foarte-foarte mare. Testarea în masă ar însemna poate sute de mii de testări zilnice, ceea ce practic nu se poate. Nu avem dotări, nu avem personalul pentru aşa ceva şi nici nu e recomandată”, a spus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că testarea în masă este recomandată doar de către persoanele care „vor să pară interesante”.

„Testarea în masă nu este recomandată decât de către persoane care vor să pară interesante. Ceea ce este recomandat în România este să testăm toate persoanele suspecte sau cazuri posibile. Ştiţi foarte bine că se face anchetă epidemiologică şi toate persoanele sunt testate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Acesta consideră că odată ce s-a ajuns la 37.000 de teste pe zi în ţară este „un lucru de apreciat, dacă ne gândim de unde am pornit”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
testare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.