Iohannis: educaţia este una dintre soluţiile durabile la criza climatică

Autor: Petru Mazilu Postat la 08 noiembrie 2022 27 afişări

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a găzduit un eveniment, împreună cu premierul Cehiei, Petr Fiala, în cadrul summitului ONU pentru climă COP27 din Egipt. Educaţia este una dintre soluţiile durabile la criza climatică, a declarat şeful statului.

Iohannis: educaţia este una dintre soluţiile durabile la criza climatică

Evenimentul din Egipt a fost găzduit de preşedintele României împreună cu premierul Cehiei. Klaus Iohannis a vorbit despre educaţie şi despre măsurile pe care le-a luat România.

„Sunt ferm convins că educaţia este una dintre soluţiile durabile la criza climatică. Modelarea unor comportamente de la vârste fragede, prin intermediul educaţiei, este esenţială pentru atingerea obiectivelor noastre de reducere a emisiilor. În acest sens, în România propunem o serie de măsuri care includ o platformă digitală cu resurse educaţionale privind schimbările climatice, o Săptămână Verde în timpul anului şcolar, precum şi o reţea de şcoli verzi şi o infrastructură educaţională sustenabilă” a spus Iohannis.

Preşedintele a vorbit şi despre tineretul văzut drept un partener în lupta împotriva schimbărilor climatice.

„Tineretul este şi va rămâne principalul nostru partener în lupta împotriva schimbărilor climatice. Avem nevoie de energia şi creativitatea lor pentru a sprijini eforturile noastre. Conştientizarea cu privire la problemele climatice prin educaţie şi dezvoltarea competenţelor i-ar înzestra cu instrumentele adecvate pentru a fi agenţi puternici pentru acţiune climatică în societăţi. În acest sens, trebuie să profităm la maximum de iniţiative precum Anul European al Competenţelor din 2023”, a mai spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai susţinut că educaţia privind schimbările climatice reprezintă o investiţie pentru viitor.

„Trebuie să privim educaţia privind schimbările climatice ca pe o investiţie comună în viitorul nostru. Pe termen lung, educaţia şi dezvoltarea de competenţe pentru economia verde ne vor ajuta să trecem de la conştientizare la acţiune. Pentru aceasta, trebuie să colaborăm îndeaproape cu organizaţiile internaţionale. Salut prezenţa, la această masă rotundă, a unor actori europeni şi internaţionali care au depus deja eforturi în acest sens şi care sunt dispuşi să clădească pe realizările lor”, a precizat Klaus Iohannis.

Lideri din 120 de ţări se întâlnesc la Sharm el-Sheikh, în Egipt, pentru a discuta despre următorii paşi în vederea limitării schimbărilor climatice. Subiectele cheie sunt compensaţiile şi sprijinul pentru ţările cele mai afectate şi pentru naţiunile sărace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educaţie,
climă,
klaus iohannis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.