Iohannis, despre declaraţia lui Rareş Bogdan in care a ameninţa, cu declanşarea unei crize alimentare dacă România nu e primită în Schengen

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 octombrie 2022 62 afişări

Iohannis, despre declaraţia lui Rareş Bogdan in care a ameninţa, cu declanşarea unei crize alimentare dacă România nu e primită în Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis spune, joi, că Rareş Bogdan nu are dreptate şi că, din contră, România face tot ce poate pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina pentru a preveni o criză alimentară globală: „Mă gândesc că l-a luat un pic valul. Aşa o variantă nu există”.

„Mă gândesc că l-a luat un pic valul. Aşa o variantă nu există. Noi, dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înleslim exportul de cereale din Ucraina pentru a preveni o criză alimentară globală. Aşa ceva iese din orice discuţie”, spune Klaus Iohannis.

Declaraţia şefului statului vine după ce europarlamentarul Rareş Bogdan a ameninţat, miercuri, cu declanşarea unei crize alimentare dacă România nu e primită în Schengen.

„Ce trebuie să mai facem pentru a fi trataţi de la egal la egal şi respectaţi? Să provocăm o criză alimentară la nivel european, să blocăm la graniţă trenurile şi sutele de camioane cu cereale care tranzitează zilnic România spre pieţele occidentale, în Olanda, Belgia, Franţa, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligaţi să jucăm şi noi dur. Am fost mult prea eleganţi şi mult prea tăcuţi până acum. Nu suntem mai puţin europeni decât cei din vest. Nu îi trimiteţi pe alegătorii români spre populişti şi eurosceptici. Blocarea României şi a Bulgariei în afara Schengen este o nedreptate faţă de un popor profund european”, a spus eurodeputatul PNL Rareş Bogdan în plenul Parlamentului European.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
rareş bogdan,
cereale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.