Inundaţii nimicitoare în Balcani! Grecia, Turcia şi Bulgaria, vizate de fenomene meteo extreme. Numărul morţilor creşte

Autor: Andreea Tobias Postat la 06 septembrie 2023 58 afişări

Inundaţii nimicitoare în Balcani! Grecia, Turcia şi Bulgaria, vizate de fenomene meteo extreme. Numărul morţilor creşte

Bilanţul morţilor în urma ploilor torenţiale care au lovit zone din Grecia, Turcia şi Bulgaria a crescut la 8, miercuri, după ce echipele de salvare au localizat cadavrul unui turist luat de apele care au acoperit un camping din nord-vestul Turciei.

Inundaţiile în campingul de lângă graniţa cu Bulgaria au măturat mai multe case de tip bungalow. Sute de locuinţe şi birouri din mai multe cartiere din Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, au fost, de asemenea, inundate în timpul furtunilor de marţi, potrivit AP.

Cel puţin cinci persoane au murit, trei la camping şi două în Istanbul, au declarat autorităţile.

Salvatorii căutau în continuare trei persoane date dispărute în tabără.

Printre victimele din Istanbul se numără un cetăţean guinean în vârstă de 32 de ani, care a rămas blocat în apartamentul său de la subsol, în cartierul Kucukcekmece, a relatat televiziunea turcă HaberTurk TV. Cealaltă a fost o femeie în vârstă de 57 de ani care a murit după ce a fost măturată de inundaţii într-un alt cartier, potrivit agenţiei privată de ştiri DHA.

Inundaţiile au afectat peste 1.750 de locuinţe şi întreprinderi din oraş, potrivit biroului guvernatorului din Istanbul. Printre acestea se numără un şir de magazine din cartierul Ikitelli, unde potopul a luat pe sus vehicule parcate şi a umplut cu noroi magazinele de mobilă, distrugând marfa.

În Grecia, o ploaie record a provocat cel puţin un deces în apropiere de oraşul Volos, din centrul ţării, iar cel puţin cinci persoane au fost date dispărute. Departamentul de pompieri a declarat că bărbatul a fost ucis când un zid a căzut peste el. Autorităţile au interzis circulaţia în Volos, în regiunea montană Pilion din apropiere şi în insula turistică Skiathos.

În Bulgaria, o furtună a provocat inundaţii pe coasta sudică a ţării de la Marea Neagră, provocând moartea a două persoane. Alte trei persoane sunt date dispărute. Imagini au arătat cum maşini şi rulote au fost luate de valuri în mare în oraşul Tsarevo, situat în sudul staţiunii.

Autorităţile au declarat stare de urgenţă în oraş şi au îndemnat oamenii să stea la etajele superioare, deoarece apa a inundat parterul unor hoteluri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ploi,
victime,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.