Industria, din nou pe val

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 februarie 2014 37 afişări

Anul 2013 s-a încheiat cu o creştere de 7,1% a producţiei industriale, comparativ cu 2,8% în 2012, în timp ce în al patrulea trimestru creşterea faţă de trimestrul anterior a fost de 3,4% - cea mai bună din ultimii trei ani mult peste media de 2% din primele trei trimestre.

Industria, din nou pe val

Statistica producţiei industriale, comunicată de INSSE în această săptămână, se corelează cu ultimele date privind evoluţia economiei, care arată o creştere a PIB de 1,7% în termeni trimestriali în perioada octombrie-decembrie şi de 3,5% pentru întreg anul trecut, "semnificativ peste aşteptările pieţei de 0,3% şi, respectiv, 2,6%", conform analiştilor ING Bank România.

Potrivit aceloraşi analişti, astfel de date anunţă o continuare a evoluţiei pozitive a industriei în 2014, deşi performanţa din 2013 va fi greu de depăşit, întrucât este improbabil ca un impuls de genul extinderii producţiei Ford să se repete în acest an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/industria-din-nou-pe-val-12094957
12094957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.