Încă un satelit se va prăbuşi pe Pământ în curând. Riscul de incidente este mai mare decât la UARS

Postat la 02 octombrie 2011 44 afişări

La sfârşitul lunii octombrie sau începutul lui noiembrie, satelitul astronomic german ROSAT se va prăbuşi necontrolat pe Pământ. Deşi este mai mic decât satelitul NASA UARS, este aşteptat ca acesta să aibă mai multe piese la reintrarea în atmosferă.

Satelitul german ROSAT a fost lansat în 1990, a "murit" în 1998 şi cântăreşte doua tone şi jumătate. Agenţia spaţială germană estimează că acesta are o şansă la 2000 de a lovi o zonă populată - mai mare decât una la 3.200, cât a apreciat NASA pentru UARS, potrivit Daily Mail. Potrivit agenţiei germane, 30 de bucăţi, cântărind mai puţin de două tone, vor supravieţui reintrării în atmosferă. Printre resturi pot fi cioburi ascuţite de glindă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
satelit,
prabusire,
pamant,
uars,
spatiu,
cosmos
/actualitate/inca-un-satelit-se-va-prabusi-pe-pamant-in-curand-riscul-de-incidente-este-mai-mare-decat-la-uars-8828389
8828389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.