În timp ce economiile din toată lumea se prăbuşesc din cauza pandemiei, o ţară euroapeană vrea să lanseze un proiect uriaş, de miliarde, în nordul Europei

Autor: Andra Stroe Postat la 28 aprilie 2020 446 afişări

În timp ce economiile din toată lumea se prăbuşesc din cauza pandemiei, o ţară euroapeană vrea să lanseze un proiect uriaş, de miliarde, în nordul Europei

Prim-ministrul danez a dat undă verde contrucţiei unui tunelul subacvatic, Fehmarnbelt, care va reduce timpul de călătorie între Germania şi Danemarca la doar câteva minute, scrie Euronews.

Construcţia acestuia va începe în prima zi a anului viitor, iar tunelul se estimează că se va deschide la mijlocul lui 2029, potrivit declaraţiei făcute de ministrul transportului, Benny Engelbrecht. Acesta a salutat acordul prim-ministrului ca fiind o „decizie istorică” şi a descries tunelul drept „o nouă poartă spre Europa”.

Tunelul de 18 kilometri va lega nordul germaniei de insula daneză Lolland. Începerea lucrărilor era programată în vara aceasta, dar a fost amânată cu şase luni din cauza pandemiei de COVID-19. Proiectul va presupune o investiţie de 7 miliarde de euro şi va cuprinde o cale ferată dublă, electrificată, şi patru benzi de autostradă, permiţând trenurilor şi maşinilor să parcurgă distanţa în şapte, respectiv 10 minute. În prezent, o călătorie similară cu ferry-ul durează aproximativ o oră. În Germania, lucrările vor începe cel mai probabil la mijlocul anului 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
danemarca,
tunel

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.