Ordonanţa militară 10. Marcel Vela a anunţat între ce ore pot circula în afara locuinţei persoanele cu vârsta peste 65 de ani

Postat la 27 aprilie 2020 404 afişări

Ordonanţa militară 10. Marcel Vela a anunţat între ce ore pot circula în afara locuinţei persoanele cu vârsta peste 65 de ani

Ordonanţa militară numărul 10 relaxează parţial interdicţiile pentru persoanele peste 65 de ani şi prelungeşte suspendarea unor zboruri. Vârstnicilor li se va permite deplasarea în afara locuinţei pentru două intervale orare, faţă de unul singur cum era până în prezent.

Principalele declaraţii:

- Incep prezentare ordonantei militare numarul 10. Comportamentul dumneavoatra a fost si este unul responsabil. Am luat la cunostinta despre ce va nelinisteste. Stiu ca a fost greu. Cu totii avem acelasi obiectiv. Sa intarim protectia in fata acestui inamic. Obligatiile respectate acum conduc in viitor catre o singura concluzie: normalitate.

- O veste buna pentru persoanele care au implinit varsta de 65 de ani. Circulatia e permisa in afara gospodariei pentru urmatoarele motive: Deplasare in interes profesional. Pot sa se deplaseze in situatia in care au nevoie de asistenta medicala

- In aceasta ordonananta am prevazut ca persoanele care au implinit varsta de 65 de ani pot circula de la 7 la 11 si de la 19 la 22 in urmatoarele motive: asigurarea de bunuri, deplasarea din motive justificate (deces, asistenta medicala). Pentru verificarea motivelor deplasarilor se aplica dispozitiile ordonantei numarul 3 si a prevederilor din aceasta ordonanţă cu privire la prevenirea raspandirii covid 19.

- Operatorii economici care comercilizeaza alimente si produse de stricta necesitate isi vor organiza programul de lucru pentru a facilita accesul persoanelor de peste 65 de ani in cele 2 intervale orare.

Suspendarea unor zboruri - Am decis ca va trebui prelungita masura suspendarii zborurilor incepand cu data de 28 aprilie. Am decis ca va trebui prelungita masura suspendarii zborurilor  spre Austria, Belgia, Elvetia, SUA, Regatul Unit, Olanda, Turcia, Iran, Italiam Franta, Germania.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ordonanta,
militar,
locuinta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.