În timp ce Blue Air e în cădere liberă, competitorii profită de oportunitate şi vin cu preţuri speciale pentru pasagerii afectaţi de anularea zborurilor

Autor: Miruna Diaconu Postat la 07 septembrie 2022 155 afişări

În timp ce Blue Air e în cădere liberă, competitorii profită de oportunitate şi vin cu preţuri speciale pentru pasagerii afectaţi de anularea zborurilor

Anularea zborurilor de către Blue Air reprezintă o oportunitate pentru competitorii săi din piaţă, Wizz Air şi Ryanair, care le oferă pasagerilor afectaţi de anularea zborurilor preţuri speciale începând de la 50 euro pentru biletele de avion.

Wizz Air este cel mai mare operator aerian de pe piaţa locală după numărul de pasageri, astfel, fiind urmat de Blue Air. Printr-o astfel de strategie, atât Wizz Air, cât şi Ryanair vor să câştige din piaţa pe care o avea Blue Air.

Cele trei companii se află într-o strânsă competiţie pentru a câştiga cât mai mult din piaţa locală, toate fiind pe segmentul de piaţă low-cost, care în ultimii ani a crescut semnificativ datorită preţurilor mici practicate.

Anularea zborurilor de către Blue Air a afectat mii de pasageri, mulţi dintre aceştia fiind deja în aeroporturi în momentul în care compania a făcut anunţul, gata de îmbarcare, atât pe aeroporturile locale, cât şi pe aeroporturile din afara ţării, care urmau să zboare către un terminal local.

Pentru persoanele aflate pe aeroporturile din afara ţării, Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, a anunţat ieri, 6 septembrie, că Tarom va primi 5 milioane lei pentru repatrierea cetăţenilor români afectaţi de anularea zborurilor.

„Mâine (n.red. astăzi, 7 septembrie) în şedinţa de Guvern vom aproba o hotărâre prin care vom aloca 5 milioane de lei către Ministerul Transporturilor, către Tarom, ca oamenii aflaţi în această situaţie să poată fi transportaţi cu ajutorul Tarom înapoi acasă”, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3.​​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anulare,
zboruri,
blue air,
pasageri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.