Guvernul achită alte 16 milioane euro pentru exproprieri la drumuri. Vor primi bani Dan Ioan Popescu, Dăianu şi Videanu

Postat la 19 februarie 2013 62 afişări

Guvernul va retrage Academiei Agricole "Gheorghe Siseşti" 7.000 mp de teren şi va plăti 71,6 mil lei (16,3 mil.euro) pentru terenuri necesare construcţiei de drumuri, printre cei mai cunoscuţi expropriaţi fiind foştii miniştri Daniel Dăianu şi Dan Ioan Popescu şi firma Titan Mar deţinută de Videanu.

Plăţile vor reprezenta noi despăgubiri acordate de la bugetul de stat pentru imobile expropriate şi folosite la construcţia de drumuri.

Cele mai mari despăgubiri, de aproape 49 milioane lei, vor fi acoperite pentru exproprieri de terenuri, în suprafaţă totală de 218.265 metri pătraţi, la modernizarea centurii rutiere a municipiului Bucureşti.

Pe lista expropriaţilor au fost introduse acum 317 persoane fizice şi firme, printre cele mai cunoscute dintre acestea fiind fostul ministru al Industriilor din Guvernul Năstase, Dan Ioan Popescu, acesta urmând să încaseze, 66.084 lei pentru un teren de 423 metri pătraţi din comuna Pantelimon, la care se adaugă însă 159.937 lei pentru un teren de peste o mie pătraţi deţinut de soţia sa în aceeaşi zonă. Cei doi deţin în Pantelimon un lot de 5.000 metri pătraţi teren.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
euro,
Dan Ioan Popescu,
Dăianu,
Videanu
/actualitate/guvernul-achita-alte-16-milioane-euro-pentru-exproprieri-la-drumuri-vor-primi-bani-dan-ioan-popescu-daianu-si-videanu-10572749
10572749
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.