Grupul Allianz a înregistrat venituri totale de peste 142 mld. euro, în creştere cu 8% faţă de 2018

Autor: Ioana Matei Postat la 21 februarie 2020 53 afişări

Grupul Allianz a înregistrat venituri totale de peste 142 mld. euro, în creştere cu 8% faţă de 2018

Grupul Allianz a înregistrat venituri totale de peste 142 miliarde de euro, în crestere cu 8% fata de 2018 şi un profit operaţional de 11,9 miliarde de euro, în creştere cu 3% faţă de 2018, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

"2019 a fost inca un an de succes, cu rezultate exceptionale pentru Allianz Group. Evolutia companiei reflecta increderea clientilor si a actionarilor, precum si angajamentul profesionistilor nostri. Allianz a continuat sa faca progrese strategice semnificative in 2019. Exemple relevante in acest sens sunt achizitiile din Marea Britanie si Brazilia si faptul ca am devenit prima companie de asigurari cu actionariat integral strain din China. De asemenea, continuam sa avem o contributie importanta in societate: fiind unul dintre initiatorii Net-Zero Asset Owner Alliance, recent lansata de ONU, ne-am angajat sa avem un portofoliu neutru din punctul de vedere al amprentei de carbon pana in 2050", a spus  Oliver Bäte, CEO al Grupului Allianz.

Allianz este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, conform celei mai recente evaluari Interbrand. Allianz este listat la bursa din Frankfurt si are o capitalizare de aproximativ 96 miliarde de euro.

In Romania, Allianz este prezent prin intermediul Allianz-Tiriac Asigurari si Allianz-Tiriac Pensii Private.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.