GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Prognoze mai bune de la BNR până în 2015

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 februarie 2014 111 afişări

Pe măsură ce creşterea economică în UE se redresează, impactul restrictiv al cererii externe asupra economiei româneşti este aşteptat să se diminueze în acest an, astfel încât rata de creştere a PIB potenţial se va ameliora în 2014 şi 2015, notează BNR în ultimul Raport asupra inflaţiei.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Prognoze mai bune de la BNR până în 2015

Relansarea creşterii în UE va fi susţinută de politica monetară acomodativă a BCE, de politici fiscale mai puţin restrictive şi de o evoluţie favorabilă a preţurilor la materiile prime (pentru barilul de petrol Brent sunt estimate valori medii anuale de 106,2 dolari în 2014 şi 101,1 dolari în 2015).

Pe plan intern, o mai bună absorbţie a fondurilor europene, ameliorarea bilanţului companiilor, creşterea venitului real disponibil al gospodăriilor şi reducerea costului de creditare în lei vor stimula cererea, care ar urma să redevină treptat principalul determinant al creşterii economice, anticipează BNR.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-prognoze-mai-bune-de-la-bnr-pana-in-2015-12095012
12095012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.