Gorgona, vinul de după celule

Autor: Ioana Matei Postat la 21 februarie 2014 60 afişări

Gorgona este o mică insulă italiană din Marea Ligurică. Locul cu stânci pitoreşti şi păsări marine abundente găzduieşte o închisoare cu unii dintre cei mai periculoşi deţinuţi din Italia. 50 dintre ei contribuie la realizarea vinului alb Gorgona, vinul italienesc cu o bună reputaţie printre cunoscători, potrivit Foodbeast.

Gorgona, vinul de după celule

Pe piaţa din Statele Unite ale Amercii, preţul pentru o sticlă de vin Gorgona poate să ajungă la 95 de dolari. Până în prezent, au fost produse circa 2.700 de sticle, iar 1.000 dintre acestea au ajuns pe rafturile americanilor.

“Deţinuţii sunt astfel pregătiţi să lucreze şi să trăiască în contact cu natura”, explică Maria Grazia Giampiccolo, directorul închisorii. „Capacitatea închisorii este de 136 de deţinuţi, dar în prezent există 50 deţinuţi. Pentru mulţi dintre ei este încă posibil să ne imaginăm un viitor, deoarece ei ştiu că au şansa de a se reintegra în comunităţile lor cu abilităţi pentru locuri de muncă pe care le pot folosi mai târziu”, a adăugat Giampiccolo.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gorgona-vinul-de-dupa-celule-12125153
12125153
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.