Standard & Poor's: Ucraina va intra probabil în încetare de plăţi

Postat la 21 februarie 2014 48 afişări

Ucraina ar putea intra în încetare de plăţi după acutizarea crizei politice din ţară, avertizează agenţia Standard & Poor's (S&P), care a retrogradat vineri ratingul guvernului de la Kiev pentru a doua oară în trei săptămâni, la nivelul "CCC".

Standard & Poor's: Ucraina va intra probabil în încetare de plăţi

 S&P a menţinut perspectiva negativă asupra ratingului Ucrainei, acuzând un risc ridicat ca guvernul condus de preşedintele Victor Ianukovici să nu îşi poată onora obligaţiile financiare, transmite Bloomberg.

"Considerăm acum că este probabil ca Ucraina să intre în încetare de plăţi fără o schimbare a situaţiei în bine, la care nu ne aşteptăm", scriu analiştii S&P.

Agenţia a coborât ratingul guvernului ucrainean şi pe 28 ianuarie, la nivelul "CCC+", după demisia premierului Mikola Azarov şi suspendarea liniei de finanţare de 15 miliarde de dolari oferită de Rusia la finele anului trecut pentru a-l determina pe Ianukovici să se retragă dintr-un acord de liber schimb cu UE şi să rămână în sfera de influenţă a Moscovei.

Ajutorul financiar a fost reluat marţi cu o tranşă de 2 miliarde de dolari, plătită cu scurt timp înainte ca forţele de ordine loiale guvernului să încerce să elibereze Piaţa Independenţei din Kiev, epicentrul protestelor, dând naştere violenţelor care au continuat până joi inclusiv.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/standard-poor-s-ucraina-va-intra-probabil-in-incetare-de-plati-12123442
12123442
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.