Comisia Europeană deschide proces Marii Britanii din cauza calităţii aerului

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 februarie 2014 62 afişări

Uniunea Europeană argumentează că nivelul de dioxid de nitrogen, provenit de la motoarele diesel, depăşeşte limita admisă în multe oraşe din Marea Britanie.

Comisia Europeană deschide proces Marii Britanii din cauza calităţii aerului

Un raport al Comisiei Europene arată că acest gaz poate duce la deficienţe respiratorii sau chiar la deces. Marea Britanie avea ca termen de rezolvare a problemei anul 2010, dar guvernul de la Londra a confirmat că o soluţie poate fi implementată cel mai devreme în 2015, relatează BBC.co.uk.

Cei mai afectaţi de această problemă sunt cei care locuiesc în marile oraşe sau în apropierea autostrăzilor. Pentru a găsi o rezolvare cât mai rapidă, britanicii au ales 43 de zone cu risc mare de poluare. În 2010, când nivelul ar fi trebuit ţinut sub control, el depăşea limita admisă în 40 din cele 43 de zone.

Procesul ar putea ajunge la Curtea Europeană de Justiţie, iar englezii ar putea fi obligaţi să plătească daune uriaşe în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-deschide-proces-marii-britanii-din-cauza-calitatii-aerului-12120907
12120907
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.